Utnämnd till ett utav Årets Gasellföretag 2018

2019.06.17

Kategorier: Nyheter, Referenser

Byggcraft är mycket stolta över att vi år 2018 blev utnämnda till ett utav Årets Gasellföretag i Uppsala.

Om Årets Gasell

Syftet med Di Gasell är att stödja och uppmuntra svenskt näringsliv och företagare som vågar satsa för att växa! Di Gasell finns i hela landet – liksom Gasellföretagarna. Vi utser svenskt näringslivs mästare i tillväxt i 21 län.

Under hösten producerar vi Sveriges största kartläggning som ger svar på vad som kännetecknar Sveriges mest framgångsrika företag. Dagens industris journalister bevakar Gasellföretagen – året runt.

Begreppet Gasell skapades av den amerikanske forskaren David Birch. Ett Gasellföretag är ett litet snabbväxande företag och som Birch visade redan på 1980-talet det är det dessa företag som skapar de flesta nya jobben, till skillnad från storföretagen som ständigt måste effektivisera och ofta minskar sysselsättningen.

Sedan 2000 utser Dagens industri på hösten varje år de snabbast växande företagen i vart och ett av Sveriges 21 län vid åtta Gasellgalor från Malmö i söder till Umeå i norr. Prisutdelningarna inramas av intervjuer med entreprenörer och näringslivsprofiler, som delar med sig av sina erfarenheter. På den avslutande Gasellgalan koras även Supergasellen, alltså det företag som har vuxit snabbast i Sverige de senaste tre åren.

http://fakta.gasell.di.se/